Bestrating in de tuin

Tuinbestrating zorgt voor veel praktische voordelen. Er zijn verschillende plekken in de tuin waar de bestrating goed van pas komt.

Tuinbestrating

Tuinbestrating is de verharde ondergrond in je tuin, zoals een tuinpad, een oprit of een terras. Straatwerk vormt de basis voor tuinbestrating. Deze bestrating zorgt voor vlakke, harde en stevige ondergronden in de tuin.

Kosten tuinbestrating

De kosten voor tuinbestrating zijn afhankelijk van de gekozen soort steen. Prijzen per vierkante meter liggen tussen de €12 en €70. Een stratenmaker inhuren kost ongeveer €25 tot €45 per uur.

Er zijn drie plekken waar tuinbestrating vaak wordt toegepast.

  • Terras Voor het creëren van een terras wordt vaak tuinbestrating toegepast. Wanneer je een terras laat maken is het handig om uit te gaan van tenminste 12 vierkante meter. Bij deze grootte heb je genoeg ruimte voor tuinmeubelen en dit zorgt voor een ontspannen plek in de tuin waar lekker van de zon en de omgeving genoten kan worden.
  • Paden in de tuin Een tweede toepassing waar we vaak bestrating in de tuin tegenkomen, is het tuinpad. Een pad in de tuin is gemiddeld 80 centimeter breed. Deze afmeting geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld de container of een ligstoel met wieltjes makkelijk door de tuin te verplaatsen. Voor dit pad kun je kiezen tussen stenen met verschillende afmetingen. Ook is er de mogelijkheid om een pad met tegels van elk 80 centimeter breed te leggen.
  • Oprit Een derde toepassing is de oprit. Een oprit vraagt om speciale tuinbestrating zodat het gewicht van de auto de stenen niet kan laten wegzakken in de grond. Stratenmakers adviseren graag over opritten. Zij geven vaak aan dat de oprit 2,5 meter breed en 5 meter lang moet zijn. Dit maakt het natuurlijk mogelijk om makkelijk te parkeren en daarnaast zorgt het ook voor genoeg ruimte zodat personen nog langs de auto af kunnen lopen.

Waarom tuinbestrating?

De belangrijkste reden om voor tuinbestrating van natuursteen te kiezen is deze bestrating de tuin beter begaanbaar maakt. Door verharde paden in de tuin kun je makkelijk de schuur of naar de voordeur lopen. Wanneer je geen verhard pad hebt moet je vaker door het natte of modderige gras lopen en dat is natuurlijk helemaal niet comfortabel.

Bestrating in de tuin onderhouden

Tuinbestrating is ideaal wanneer je niet houdt van werken in de tuin. Bestrating heeft namelijk geen tot nauwelijks onderhoud nodig. Genieten van een mooie tuin was nog nooit zo makkelijk!

Bestrating als duurzame investering

Zorgvuldig aangelegde tuinbestrating gaat lang mee, vaak wel tientallen jaren. Het straatwerk is sterk en onderhoudsvriendelijk en blijft dus lang netjes. Je hebt dus bijna geen werk aan de paden of terrassen in je tuin.

Houten vlonders

Je kunt naast kiezen voor stenen in je tuin ook kiezen voor hout. Bepaalde houtsoorten zijn namelijk uitermate geschikt voor in de tuin. Vaak wordt hout gebruikt in combinatie met steen, bijvoorbeeld om een terras te maken. Helaas gaat hout wel wat minder lang mee vergeleken met het stenen alternatief. Ook vergt hout wat meer onderhoud.

Offerte stratenmaker

Als je opzoek bent naar een stratenmaker voor het aanleggen van tuinbestrating, is het een slimme zet om offertes van meerdere stratenmakers op te vragen. Door de offertes onderling te vergelijken kun je ervoor zorgen dat je uiteindelijk de voordeligste prijs betaalt. In de praktijk blijkt namelijk dat de prijsverschillen tussen statenmakers kunnen oplopen tot 40%.

Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!