Tuinaanleg

Je loopt een blokje door je woonwijk en je blik wordt automatisch getrokken door de mooi opgeknapte tuinen van de mensen uit de buurt. Zonde dat mijn tuin niet zo mooi is, denk je dan waarschijnlijk. Een tuin is het uithangbord van de woning en een tuin die slecht onderhouden is haalt het aangezicht van de hele woning onderuit. Is je tuin wel aan een opknapbeurt toe? Wacht dan niet langer, begin hier met de voorbereiding van de tuinaanleg.

Kosten van tuinaanleg

De tuin is de perfecte plek om na een lange dag lekker tot rust te komen. Behalve als jouw tuin niet naar wens is, dan is deze plek vaak een ergernis. Zonde, je aan jouw tuin terwijl je op dat moment ook had kunnen genieten van een mooie tuin. Tijd om jouw tuin aan te pakken. Pak de dingen aan waar je niet blij mee bent of ga meteen voor een complete nieuwe tuinaanleg. Als je deze tuinaanleg door een professionele hovenier laat aanpakken, dan kunt je rekenen op een bedrag van € 50 – € 100 per m2. Dit bedrag is dan inclusief het arbeidsloon, de tuinmaterialen (zoals: beplanting, tegels etc..) en btw.

Zoals je ziet kan je zit er een flink verschil in de kosten voor het aanleggen van een nieuwe tuin. Dit komt omdat er veel mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen tussen gras laten zaaien of duurdere kant-en-klare grasmaten en is een schutting van kunststof duurder dan een houten schutting.

Vergelijk offertes van hoveniers en bespaar tot 40%

Wist je al dat het mogelijk is om gratis en geheel vrijblijvend te weten te komen wat de kosten,inclusief al jouw wensen, van jouw  tuinaanleg zullen zijn? Dat kan natuurlijk door een offerte bij een hovenier aan te vragen. In de praktijk blijkt echter dat het prijsverschil tussen de verschillende hoveniers tot wel 40% kan oplopen, een enorm verschil dus. Dit verschil is prijs kan u soms duizenden euro’s schelen. De kans is dus groot dat je veel te veel betaald als je met de eerste de beste hovenier in zee gaat zonder offertes van hoveniers te vergelijken. Vraag daarom in een keer offertes aan van hoveniers in jouw regio. Je vult één keer de offerteaanvraag in met jouw omschrijving van de opdracht  en je ontvangt binnen 2 werkdagen geheel gratis de vrijblijvende offertes van hoveniers. Vergelijk de offertes die je binnen hebt gekregen vervolgens op je gemak zodat je de beste keuze maakt voor de hovenier die je tuinaanleg zal verzorgen.

Begin met jouw tuinontwerp

Wat wil voor tuin wil je eigenlijk? Welke sfeer moet jouw tuin uitstralen/ welke beplanting, materialen en kleuren passen daarbij? Wilt u lekker kunnen zonnen in de tuin of leest u liever in de schaduw een goed boek. Begin met het bedenken waar uw perfecte tuin aan moet voldoen. Het gevaar zit hem erin dat als je allemaal dingen bij elkaar zoekt je het doel uit het oog verliest en snel uitgekeken raakt op je tuin. Een goed tuinontwerp is de eerste stap naar een nieuwe tuin en helpt je bij het samenstellen van een tuin in harmonie waar je jarenlang plezier van gaat hebben.

Hoe begin ik? Je kan beginnen met het maken een moodboard. Zoek in tuinmagazines en website afbeeldingen van de  tuinstijl, materialen, beplanting, bestrating, tuinsets  Blader tuinmagazines door en verzamel afbeeldingen van uw ideale tuinstijl, materialen, tuinsets en plak dit op een bord. Uiteraard kun je bijvoorbeeld ook online een zoektocht starten via bijvoorbeeld Google of Instagram en de afbeeldingen in Word bij elkaar plakken. Om het totaalplaatje voor je te zien is het wel belangrijk de afbeeldingen bij elkaar te houden zodat je goed kan zien of alles in dezelfde stijl is en ook daadwerkelijk bij elkaar past. Zo voorkom je dat de nieuwe tuin een samenraapsel van alles word.

Wil je het nieuwe ontwerp professioneel aanpakken? Dan kan je een hovenier een tuinontwerp laten maken. De hovenier kan in dat geval bij u langs komen om de tuin te bekijken, de maten op te nemen en de ligging te bekijken. Vervolgens kun je samen met de hovenier een professioneel ontwerp samenstellen. De hovenier kan jouw wensen vertalen in een professioneel tuinontwerp en je voorzien van waardevolle advies, zodat jouw tuin ook een tuin word die praktisch en leefbaar is. Deze praktische kant is verliezen we soms weleens uit het oog bij het maken van de plannen. Vervolgens maakt de hovenier een tuinontwerp, inclusief een prijskaartje voor wat de uiteindelijke tuinaanleg zal gaan kosten. Dit is erg handig, zo ziet u meteen of uw droomtuin binnen uw budget past of dat u nog wat aanpassingen moet aan het ontwerp of de gebruikte materialen om het beschikbare budget niet te overschrijden.

De tuinaanleg

Helemaal tevreden over het ontwerp voor nieuwe tuin? Mooi, dan gaat de tuinaanleg beginnen. Ga zelf aan de slag , laat je tuin door een hovenier aanleggen of combineer het en help zelf mee. Zo kun je zelf bijvoorbeeld helpen met voorbereidende werkzaamheden, zoals zorgen dat de tuin leeg is en laat je de gespecialiseerde dingen over aan de vakman,de hovenier. Op deze manier bespaar je geld omdat de hovenier niet bezig is met dingen die je ook zelf kunt doen. Hoe verloopt de tuinaanleg?

Het inmeten: De hovenier gaat jouw tuin inmeten om de precieze locatie van belangrijke plekken in de tuin als de paden, terras, vijver en misschien ook vlonder te bepalen.

Grondwerk: Als je al een bestaande tuin hebt dan moet eerst al de oude bestrating en beplanting eruit gehaald worden. Dit is een werkje wat je zelf ook zou kunnen oppakken om geld te besparen. Hierna zal de hovenier de ondergrond klaarmaken voor het aanbrengen van zand voor de nieuwe bestrating en voor de beplanting vruchtbare grond.

Tuinafscheiding en bestrating: Het echte begin van de tuinaanleg is toch wel het beginnen met de bestrating en de het plaatsen van de schutting, maar ook met de speciale elementen in de tuin zoals de vijver.

Beplanting: Nu de basis van je nieuwe tuin er ligt is het tijd om er wat moois van te maken met bomen, mooie bloemen, een grasveld en misschien ook wel een vijver. Nog even de tuin netjes opruimen na afloop en de tuin is klaar om lekker in te genieten.

Zorg dat de tuin klaar is voor de lente

Lente, er verschijnen weer groen aan de bomen en de dikke winterjas kan uit en geur van bloemen komt je tegemoet. De lente is het moment dat heel Nederland de tuin weer klaar voor de zomer wil maken. Dit is het moment dat de hovenier het vaak dus erg druk heeft. Het is dus verstandig om op tijd een datum voor jouw tuinaanleg te plannen of voor een ander seizoen een afspraak te maken met de hovenier. Een hovenier werkt namelijk ook in herfst en zelfs de winter, mits het niet vriest. Het voordeel is dat je in dit seizoen minder of geen gebruik maakt van jouw tuin dus geeft dit minder last en pak je ook de mooie dagen van de lente mee.

Meteen een mooie groene tuin

Heeft u geen zin om lang te wachten om in de tuin van al zijn glorie te genieten en wil je direct een tuin die er prachtig bijstaat? Dan is dat mogelijk door het gebruik van  kant-en-klare grasmatten, planten en zelf bomen. Het kost wat meer maar daarvoor heb je wel meteen perfecte planten en/of bomen in jouw tuin Dit betekend dat je niet zelf hoeft bezig te zijn om je boom bij te snoeien totdat deze is uitgegroeid tot hoe je deze boom wilde hebben. Geen zin om zelf aan de slag te gaan in de tuin? Dan kan je overwegen om het werk door iemand met groene vingers uit te besteden en een tuinman in te huren. Zo kun je wel genieten van een mooie tuin maar heb je niet de lasten van het onderhoud..

40% minder betalen voor je tuinaanleg

Meer betalen dan nodig voor de verbouwing van jouw tuin? Erg zonde, en het gebeurt wel erg vaak. Doordat er veel concurrentie is tussen hoveniers schommelen de prijzen enorm, in de praktijk zie je verschillen van zo’n 40%. Dit kan voor een nieuwe tuin dus duizenden euro’s schelen. Hoe voorkom je dan dat je teveel betaald voor je tuinaanleg? Vraag via MrTuin snel en zonder verplichtingen offertes op van tot wel 6 verschillende hovenier uit jouw regio. Dit is geheel gratis en zonder verplichtingen. Binnen 2 werkdagen zul je van de hoveniers een prijsvoorstel voor de tuinaanleg krijgen. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de hovenier die je een goede prijs bied en kwalitatief werk levert. Het geld dat je bespaard kan je mooi besteden aan een loungeset, BBQ of een leuke loungeset.

Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!