Tuinontwerp

Genieten van een tuin die helemaal in balans is en harmonie uitstraalt, dit krijg je alleen voor elkaar met een goed uitwerkt plan, een professioneel tuinontwerp. Net zoals bij een huis het interieur een bepaalde stijl onmisbaar is geld dit ook bij tuinen. Hoe komt een tuinontwerp tot stand en hoe gaat dit in zijn werk? Dat kun je hier lezen.

De kosten voor een tuinontwerp

Het is heel goede keuze om een professioneel tuinontwerp te laten maken. Dit voorkomt dat de tuin een samenraapsel van ideeën word waarin de harmonie mis. Als alles goed bij elkaar past heb je een goede basis voor jouw tuinontwerp waar je nog jarenlang van kan genieten. Hier onder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten van een professioneel tuinontwerp door een hovenier of tuinarchitect.

Wilt een tuinontwerp laten maken zonder hiervoor teveel te betalen? Dat kan gemakkelijk. Vraag bij ons in 1 keer tot wel 6 offertes aan van hovenier in uw regio. Deze hoveniers zullen je binnen 2 werkdagen een offerte sturen voor het tuinontwerp. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Vergelijk op uw gemak de verschillende offertes van hoveniers en kies degene met de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding.

De voordelen van een tuinontwerp

De kosten van een tuinontwerp zijn relatief laag, je hebt er namelijk jarenlang plezier van en het is de basis van je nieuwe tuin. Het is daarom verstandig om voor zekerheid te kiezen en te beginnen met een tuinontwerp, als je het volledig uithanden geeft kost de tuinaanleg immers veel geld.

Goed advies is goud waard: Je hebt waarschijnlijk allemaal mooie plannen voor je nieuwe tuin. De hovenier kan je erbij helpen om deze ideeën om te zetten in praktische plannen en een concreet tuinontwerp met oog op een praktische en leefbare nieuwe tuin.

Het ontwerp op schaal: Als je zelf aan de slag gaat dan weet je niet wat de precieze afmetingen van het paadje of het terras zijn. De hovenier weet exact wat de beste en gewenste afmetingen voor een paadje zijn en hoeveel ruimte er nodig is voor het terras en die mooi boom.

De tuinaanleg kosten: Meestel beginnen we met onze tuin en kijken we stapje voor stapje wat het word, een nieuw terras, een paadje, een nieuwe struik en voor je het weet lopen de kosten flink op. De hovenier houdt bij het maken van je tuinontwerp rekening met het totaalbudget voor de nieuwe tuin en zorgt dat hier binnen gebleven word. De hovenier houdt rekening met alle kosten zoals manuren en de kosten voor het gebruikte materiaal. Zo wordt voorkomen dat je een te hoge rekening achteraf hebt voor je nieuwe tuin.

De verschillende stappen van het tuinontwerp

Ben je overtuigd van de voordelen van een professioneel tuinontwerp en wil je de hovenier of tuinarchitect aan het werk gaan zetten? Zodra je de geschikte kandidaat hebt gevonden die het tuinontwerp voor je mag gaan maken zijn dit de stappen van het tuinontwerp:

Stap 1: inventariseren

De gekozen hovenier komt bij je thuis om de wensen door te spreken de huidige stand van de tuin te bespreken. Zo kun je bespreken voor type tuin je wilt, wat voor sfeer  je wilt dat de tuin uitstraalt en bijvoorbeeld waar je dat zonnige terras wilt hebben. De hovenier gaat meteen met jouw plannen aan de slag en geeft aan de hand van jouw wensen advies over de mogelijkheden. Na het bespreken van de wensen en zodra jullie een duidelijk beeld  hebben van hoe de nieuwe tuin eruit gaat zien gaat de hovenier aan de slag met het opmeten van de maten voor het tuinontwerp.

Stap 2: Het maken van het tuinontwerp

Vervolgens gaat de hovenier of tuinarchitect met je ideeën stoeien tot alles een mooie plek heeft gekregen in het tuinontwerp. Hierbij word rekening gehouden met de afmeting en indeling van je tuin, de tuinstijl, de materialen en wat het uiteindelijk allemaal kost.

Stap 3: De bespreking tuinontwerp

Heeft de hovenier of tuinarchitect het tuinontwerp af, dan zal dit met je besproken worden. Hopelijk is het meteen al het tuinontwerp dat je voor je zag en is het binnen het gewenste budget? Ben je nog niet helemaal tevreden? Dat is geen probleem, in dat geval kun je dit doorgeven aan de specialist en zal deze nog eens aan de slag gaan zodat je het perfecte tuinontwerp krijgt.

Maak een wensenlijst

Wil je na een lange werkdag lekker rustig in de tuin zitten en wil je wat privacy of wil je liever tijdens het bbq’en kunnen zien wat er in de rest van de buurt gebeurd? Lees je het liefste lekker een goed boek in de schaduw of wil je lekker zonnen en genieten van het lekker weer in je tuin? Houd van tevoren goed rekening met je wensen zijn voor het gebruik van de tuin zodat de tuinarchitect of hovenier een tuin kan maken waar je veel plezier van zult hebben en die ervoor zorgt dat je kan genieten:

  • Welke dingen wil je een plek geven in je tuin?
  • Wat voor sfeer wil je dat de tuin uitstraalt?
  • Hoeveel tijd wil je aan het tuinonderhoud besteden
  • Welke tuinplanten/bloemen/bomen wil je graag in de tuin? en in welke kleuren?
  • Wat is je beschikbare budget voor de tuinaanleg?

De stap na het tuinontwerp?

Ga je zelf aan de slag of laat je een hovenier de klus doen? Als de hovenier al een tuinontwerp heeft gemaakt dan zijn je wensen helemaal duidelijk en is de kans het grootst dat de tuin precies zo word als je voor ogen had. De kosten voor een nieuwe tuinaanleg kosten gemiddeld zo’n €50-€100 euro per m2, dit is afhankelijk van uw materiaalkeuze. Deze prijzen zijn all-in, dus inclusief hovenierskosten, materiaal en btw.

Besparen op het tuinontwerp

Altijd mooi als je geld kan besparen, dat doen we allemaal graag. Van het bespaarde geld kan je mooi een lekker loungebank kopen of een tuinfeest. Het is niet moeilijk om te besparen op de kosten voor het tuinontwerp. Bekijk onderstaande tips:

Een standaard tuinontwerp: Heb je geen groot budget en is een tuinontwerp en de tuinaanleg samen wat prijzig? Dan kun je kiezen voor een standaardontwerp welke hoveniers en tuinarchitecten hebben liggen. Dit zijn standaardontwerpen met een bepaalde insteek zoals een kindvriendelijke tuin. Vervolgens kan met enkele kleine aanpassingen het ontwerp op maat gemaakt worden zodat het aan uw wensen voldoet. Zo blijven de kosten voor het ontwerp laag, maar heeft je wel een goed uitgewerkt tuinontwerp en geniet je straks wel van een mooi ontworpen tuin.

Vraag meerdere offertes aan: De beste manier om geld te besparen is door de prijzen van verschillende professionals te vergelijken. De prijzen verschillen soms wel 40%, het kan je dus veel geld schelen, Je kan via ons makkelijk meerdere offertes aanvragen van hoveniers. Dit is geheel vrijblijvend en zonder kosten. Je krijgt binnen 2 werkdagen van de verschillende hoveniers een offerte binnen. Vergelijk de verschillende offertes en kies de hovenier die een goede prijs bied en waarbij je een goed gevoel hebt.

Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!