Tuinen en tuinstijlen

Tuinen zijn er in verschillende stijlen. Welke tuinstijl past bij jou?

Tuinen

De tuin is een plek waar je heerlijk van de buitenlucht kan genieten. Voor sommigen is het plek om gezellig buiten te eten en te ontspannen, terwijl andere mensen graag van de bloemen en planten genieten. Een tuin kiezen die op jou persoonlijk is afgestemd is dus belangrijk

Verschillende tuinenstijlen

Als u weet welke stijl tuin u mooi vindt, dan kunt u een tuinontwerp laten maken dat precies op uw wensen aansluit. Er zijn veel verschillende stijlen tuinen waar u uit kunt kiezen. De meest voorkomende stijlen zijn:

De klassieke tuin: De  klassieke is gestructureerd en symmetrisch qua aanleg. Denk hierbij aan de klassieke kasteeltuinen. Bij deze tuinstijl word door hoveniers veel gewerkt met bomen, geknipte hagen en grind.

De moderne tuin: De moderne tuin is strak en geordend en heeft vaak minder diversiteit qua planten en materialen en heeft veel ruimte gericht op het buitenleven zoals eten en relaxen.

De stadstuin: Een stadstuin is meestal niet zo groot. Daarom worden er vaak spiegels en vijvers gebruikt om de tuin wat groter te laten lijken. Voor de rest dient er creatief omgegaan te worden met de beschikbare ruimte. Zo zie je vaak muurbegroeiing in stadstuinen om de beschikbare ruimte te benutten en deze er mooi groen uit te laten zien.

De Engelse cottage tuin: Deze stijl word meestal omschreven als een romantische tuin, vol van bloemen en kleuren. Vaak worden er kronkelpaadjes en zitplekjes gemaakt. Bij deze stijl zijn ook fruitbomen en kruiden een vast onderdeel van de tuin.

De Japanse tuin: Bij deze tuinstijl wordt er veel gebruikt gemaakt van oosterse begroeiing, stenen en staat water ook centraal. De Japanse tuinen stralen rust en sereniteit uit.

De thematuin: Het is ook mogelijk om je tuin in een apart thema te laten maken. Sommige mensen kiezen ervoor om hun tuin in bijvoorbeeld Disney of een sprookjesstijl te laten maken. De uitstraling en de gebruikte materialen verschillen hierbij en hangen af van je persoonlijke wensen.

Tuinontwerp en tuinaanleg

Als je het ontwerp van je droomtuin uitbesteed aan een specialist dan heb je binnen enkele dagen een tuin die aan je wensen voldoet. De hovenier is dagelijks met het ontwerpen en aanleggen bezig. Hierdoor hebben ze veel kennis en kunnen ze je goed adviseren over de materialen, beplanting van de tuin en hebben ze praktische adviezen voor het tuinontwerp.

Offerte voor tuinontwerp

Wil je jouw perfecte tuinontwerp en tuinaanleg laten verzorgen door een specialist? In dat geval is het verstandig om de kosten te vergelijken en meerdere offertes van hoveniers aan te vragen. Je kunt namelijk tot wel 40% op de kosten besparen van de tuinaanleg en tuinontwerp.

Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!