Tuinonderhoud

Onderhoud van je tuin is belangrijk als je je tuin graag netjes wilt houden. Wat mag tuinonderhoud kosten en hoe regelmatig doe je dit?

Kosten Tuinonderhoud

De kosten van een tuinman of hovenier variëren. Sommige werken met een uurtarief, vaak ligt dit ergens tussen de €35 en €55 euro per uur, maar het is niet ongebruikelijk om een totaal prijs af te spreken voor het hele tuinonderhoud.

De totaalprijs zal afhangen van het werk dat u uitbesteedt en natuurlijk de omvang van je tuin. Ook de inrichting ervan is natuurlijk van groot belang bij het maken van een prijsberekening, denk hierbij aan gras en beplantingen.

Wanneer je van plan bent om het onderhoud van je tuin uit te besteden, is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij diverse hoveniers, zodat je kunt vergelijken waar je het goedkoopste uit bent.

Tuinonderhoud

Het regelmatig onderhouden van je tuin is erg belangrijk, als je je tuin netjes wilt houden. In het voor- en najaar is het meeste tuinonderhoud nodig. In het voorjaar groeien bomen en planten erg hard en in het najaar heb je erg veel uitval. Deze periodes zal er veel gesnoeid en gemaaid moeten worden. Van het voorjaar tot en met het najaar groeit er ook veel onkruid. Het is belangrijk dat het wieden van onkruid regelmatig gebeurd. Denk ook aan het schoonmaken van terrassen en het bemesten van grond. Dit zijn allemaal onderhoudsklussen van hoveniers.

Langere levensduur van je tuin

Als je graag lang van je tuin wilt genieten is het belangrijk om regelmatig je tuin te onderhouden. Bij goed en regelmatig tuinonderhoud wordt de levensduur van je tuin namelijk een stuk langer. Alsje een heel seizoen je tuin niet bijhoudt, wordt het vaak al snel een rommeltje. Het is zo dat planten en bomen als ze gesnoeid zijn beter groeien en bloeien. Met regelmatig onderhoud beperk je ook het onkruid en het gaan woekeren van planten. Als je dus langer wilt genieten van je tuin en graag wilt dat deze er verzorgd bij ligt, zorg dan voor regelmatig onderhoudt ervan.

Hovenier inhuren

Als je geen tijd hebt om zelf het onderhoud van je tuin te doen, of hier niet zo handig in bent, kun jeer natuurlijk voor kiezen voor het uitbesteden aan een hovenier. Het onderhouden van een tuin kan soms erg tijdrovend zijn en kost soms veel kracht. Een hovenier kan alles voor je doen zoals het snoeien van bomen, planten een hoge heg. Helpen bij het onkruidvrij maken van een terras en natuurlijk het afvoeren van tuinafval. De tuinman is voorzien van al het benodigde gereedschap voor het plegen van het benodigde onderhoud. Door het inhuren van een hovenier, heb je er helemaal geen omkijken maar naar. Het inschakelen van een hovenier kan een goede keuze zijn, eengrote of kleine tuin, dat maakt voor een hovenier niets uit. Hij zal je helpen tegen de juiste prijs

Onderhoudsabonnement voor je tuin afsluiten

Veel hoveniers bedrijven bieden onderhoudsabonnementen aan voor het onderhouden van je tuin. Op deze manier ben je er zeker van dat het onderhoud tijdig en voldoende gebeurt. Je tuin zal er het hele jaar verzorgt bijliggen. Geen nood als je wat langer op vakantie bent, het onderhoudt loopt gewoon door. Je bepaald zelf de frequentie. Heb je bijvoorbeeld een erg grote tuin? Dan kun je ervoor kiezen om maandelijks wat tuinonderhoud te laten doen. Daarentegen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je tuin gewoon elk voor- en najaar een onderhoudsbeurt te geven. Dit is helemaal aan jezelf. Uiteraard kan een tuinman je adviseren wat volgens hem het beste is.

Tuinrenovatie: Wat zijn de mogelijkheden

Is enkel wat tuinonderhoud niet genoeg om je tuin op te knappen? Wellicht is een gehele tuinrenovatie dan een idee. Een hovenier kan heel je tuin, indien gewenst, grondig opknappen. Een hovenier kan een ontwerp maken voor een hele nieuwe tuin en deze uiteraard daarna voor je aanleggen. Natuurlijk is een gehele tuinrenovatie wel duurder dan een onderhoudsbeurt, maar je krijgt er natuurlijk wel wat voor terug. Je kunt je tuin helemaal laten inrichten naar je eigen smaak. Het is slim om tegelijkertijd een onderhoudsplan op te stellen voor je nieuwe tuin. Zo weet je precies waar je aan toe bent voor het onderhoud van je nieuwe tuin.

Prijzen en offertes vergelijken

Heb je het besluit genomen wil je graag een hovenier inhuren? Of wellicht twijfel je nog, maar ben je benieuwd wat het zal gaan kosten? Vraag dan kosteloos offertes aan bij verschillende hoveniers, om hun prijzen te vergelijken en op basis daarvan een besluit te nenem. Het aanvragen van meerdere hovenier offertes is helemaal gratis. Vraag in enkele korte stappen meerdere offertes aan van betrouwbare hoveniersbedrijven bij jouw in de buurt.

Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!