Tuin opknappen

Het opknappen van je tuin, veel mensen denken hierover, het is vaak alleen een enorme klus. Een hoveniersbedrijf kan snel en voordelig je tuin opknappen.

Je tuin opknappen hoeft niet duur te zijn

Vaak wordt gedacht dat het laten opknappen van je tuin, erg veel geld zal kosten. Dit hoeft zeker niet zo te zijn. Er zijn genoeg hoveniersbedrijven die dit tegen een scherpe prijs voor je kunnen doen. Informeer eens naar de prijzen van verschillende hoveniersbedrijven en vraag om advies wat je tuin nodig heeft om deze er weer netjes bij te laten liggen. Via deze site kun je gemakkelijk een offerte aanvragen bij verschillende lokale hoveniersbedrijven. Dit is helemaal gratis en verplicht je nergens toe. Je kunt op je gemak de offertes bekijken en naast elkaar leggen. Zo heb je altijd een scherpe prijs en kun je voordelig je tuin laten opknappen.

Hovenier kosten

De kosten van een hovenier variëren, het is ook afhankelijk van wat je precies wilt. Een hovenier kan je advies geven over het opknappen van je tuin. Hij kan de complete tuinaanleg voor je doen en daarnaast ook het bijbehorende onderhoud. Vaak maakt een hovenier een totaalprijs voor de hele opdracht, maar er zijn ook hoveniers die werken met een uurtarief. Hieronder vindt je een lijstje metgemiddelde prijzen van een hovenier. Hiermee zou je een voorzichtige schatting kunnen maken, wathet opknappen van je tuin in jouw geval zou gaan kosten.

 • Uurtarief Hovenier: € 30 – € 45 per uur
 • Ontwerp tuin: € 200 – € 500 per ontwerp
 • Tuinaanleg: € 40 – € 100 euro per m2 (inclusief materiaal, uurloon en btw)

Wat zijn je wensen

Wanneer je je tuin wilt opknappen is het handig om eerst goed je wensen op een rijtje te zetten. Denk eens goed na over wat je zou willen met je tuin. Denk ook na over het onderhoud, wil je een onderhoudsarme tuin of vind je het niet erg om zelf af en toe onderhoud te doen, of eventueel te laten doen. Veel of weinig groen? Hoe zit het met privacy? Waar wil je de tuin voor gebruiken? Om lekker in de zon te zitten of om lekker met vrienden een hapje te kunnen eten. Maak een zo volledigmogelijke lijst met wensen. Hiermee kan een hovenier makkelijker een ontwerp maken dat aansluit bij wat je wilt.

Je tuin laten opknappen door een hovenier

Het laten ontwerpen en opknappen van je tuin door een hovenier kan je veel tijd besparen en levert vaak een erg mooi en gewenst resultaat op. Je maakt natuurlijk wel wat kosten, maar het resultaat zal er dan ook zeker naar zijn. Een hovenier heeft vaak al honderden al dan niet duizenden tuinen ontworpen en aangelegd. Hij zal jouw wensen goed kunnen vertalen naar een mooi eindresultaat. Hij heeft hier de juiste kennis voor over beplanting, grondsoorten, bestrating en andere tuinmaterialen. Een hovenier werkt vaak met een duidelijke en snelle aanpak en dit resulteert erin dat je snel van je nieuwe tuin zal kunnen genieten. Een hovenier beschikt over het juiste gereedschap en materiaal voor het zware en grote werk.

Rijtje kosten voor tuinaanleg

Veel hoveniers bieden een totaalprijs bij het opknappen van een volledige tuin. Wanneer je besluit slechts een deel van je tuin op te knappen, kun je een idee krijgen van de prijzen door naar het onderstaande rijtje te kijken. Hier vind je wat voorbeelden van wat hoveniers zoal rekenen voor hunwerkzaamheden. Dit zijn gemiddelde kosten:

 • Bestrating € 70 - € 2150 per m2
 • Gras €4 - € 10 m2
 • Beplanting € 10 - € 28 per m2
 • Schutting plaatsen € 80 - € 150 per meter
 • Houten vlonders leggen € 100 - 200 per m2

Geef je ogen te kijk

Tegenwoordig heb je erg veel leuke tuinbladen in de winkel. Ook op het internet kun je erg veel inspiratie opdoen als het gaat om ideeën voor je tuin. Ook op tv zijn er diverse programma's over. Kijk goed om je heen, ook bij mensen die je kent en doe zo inspiratie op naar de vele tuinstijlen die er zijn. Hoe specifieker je uiteindelijk weet wat je wilt, des te gerichten kan een hovenier jouw helpen om je eigen droomtuin aan te leggen. Een ervaren hovenier kan je wensen prima omzet in een prachtig eindresultaat.

Vergelijk offertes van hoveniersbedrijven

Je zult begrijpen dat elk hoveniersbedrijf zijn eigen tarieven heeft. Om een goed beeld te krijgen van de kosten en om te kunnen vergelijken, raden we je aan om meerdere offertes aan te vragen. Viaonze website kun je gemakkelijk meerdere offertes aanvragen bij diverse hoveniersbedrijven bij jouw in de regio. Het aanvragen is geheel kosteloos en verplicht je nergens toe. Het vergelijken van offertes kan soms wel een besparing opleveren tot maar liefs 40%. Neem de offertes goed door en laat je tuin opknappen voor een scherpe prijs.

Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan!

  Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!

  Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!