Tuinrenovatie

Heeft je tuin een flinke opknapbeurt nodig? Denk aan een complete tuinrenovatie. Bekijk welke werkzaamheden worden verricht bij een tuinrenovatie en het resultaat dat je kunt verwachten.

Kosten tuinrenovatie

Wat een tuinrenovatie zal kosten is sterk afhankelijk van je eigen wensen. Wil je graag straatwerk, ben je bijvoorbeeld duurder uit dan als je kiest voor gras. Een goed uitgangspunt is een gemiddelde prijs van € 40 tot € 100 euro per m2 voor het opnieuw aanleggen van je tuin. Dit is inclusief arbeidsloon en materialen. Gras is erg goedkoop, dit kan al gelegd worden voor € 4 tot € 10 euro per m2. Ben je benieuwd wat de renovatie van jouw tuin zal gaan kosten? Vraag via deze site meerdere offertes aan van hoveniers bij jouw in de regio.

Tuinrenovatie

Bijna elke tuin heeft eens in de zoveel tijd een goede opknapbeurt nodig. Gemiddeld is dit eens in de 10 jaar. De oorzaken hiervan kunnen verschillen. Bijvoorbeeld dat een niet meer bij je wensen aansluit door een verbouwing of omdat de tuin verwaarloosd is. Het renoveren van een tuin is een grote klus. De onderstaande werkzaamheden vallen hier bij hoveniers onder:

  • Het verwijderen van onkruid
  • Het snoeien van struiken en bomen
  • Bomen en planten plaatsen of verwijderen
  • Grond aan- en afvoeren
  • Straatwerk aanleggen
  • Schutting plaatsen of herstellen

Het behouden van de basis

Een tuinrenovatie zorgt ervoor dat je tuin weer een mooie uitstraling krijgt. Wanneer je ervoor kiest om bestaande planten, bomen en struiken te hergebruiken hoef je ook niet te wachten op nieuw groen en kun je dus meteen al genieten van het nieuwe aanzicht van je tuin. Wanneer je een hele nieuwe tuin aanlegt moet je vaak nog wel eventjes wachten tot je het echte resultaat met veel groen kunt zien. Als je gelijk wilt genieten kan het renoveren van je tuin dus zeker een goede keuze zijn.

Een nieuwe uitstraling

Als je geen tijd hebt om zelf het onderhoud van je tuin te doen, of hier niet zo handig in bent, kun jeer natuurlijk voor kiezen voor het uitbesteden aan een hovenier. Het onderhouden van een tuin kan soms erg tijdrovend zijn en kost soms veel kracht. Een hovenier kan alles voor je doen zoals het snoeien van bomen, planten een hoge heg. Helpen bij het onkruidvrij maken van een terras en natuurlijk het afvoeren van tuinafval. De tuinman is voorzien van al het benodigde gereedschap voor het plegen van het benodigde onderhoud. Door het inhuren van een hovenier, heb je er helemaal geen omkijken maar naar. Het inschakelen van een hovenier kan een goede keuze zijn, eengrote of kleine tuin, dat maakt voor een hovenier niets uit. Hij zal je helpen tegen de juiste prijs

Overzichtelijk tuinonderhoud

Wanneer je tuinrenovatie klaar is en je tuin er weer netjes bijligt is het onderhoud vaak weer een stuk overzichtelijker. Als de boel erg verwaarloosd is weet je vaak niet waar te beginnen. Belangrijkis om het onderhoud goed en regelmatig bij te houden. Je kunt dit zelf doen, maar ook laten doen door een tuinman. Door goed onderhoud te plegen kun je veel langer genieten van je mooie tuin. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor de waarde van je huis.

Hele tuin opnieuw aanleggen

Soms kan het zo zijn dat er geen geschikte basis meer is om je tuin te renoveren, je kunt er dan kiezen voor het aanleggen van een nieuwe tuin. Een hovenier kan een nieuw ontwerp maken en je tuin kan helemaal anders ingedeeld worden. Het aanleggen van een nieuwe tuin is natuurlijk wel duurder dan een tuinrenovatie, daartegenover staat dat je je tuin helemaal naar eigen wens kan laten inrichten.

Eenvoudig offertes vergelijken

Het geheel opknappen van een tuin kan een erg grote opdracht zijn, dit hangt natuurlijk van veel factoren af. Ons advies is om meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Via onze website kun je gemakkelijk offertes aanvragen bij meerdere betrouwbare en regionale hoveniersbedrijven. Dit is gratis en verplicht je nergens toe en zo kun je op je gemak alle offertes met elkaar vergelijken. In sommige gevallen levert dit een flinke besparing op tot soms wel 40%. Jebent er zo zeker van altijd de beste prijs te hebben voor het laten doen van een tuinrenovatie.

Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!