Tuinman

Wil je graag een mooie tuin alleen heb je zelf niet echt groene vingers? Een tuinman hier met veel plezier voor zorgen. Wij hebben alle handige informatie over een tuinman voor je op een rijtje gezet.

Wat kost een tuinman?

Tuinman gezocht? Je hoort het steeds vaker. Veel mensen laten hun tuin graag doen door een tuinman. De gemiddelde tarieven van een tuinman zijn € 30 – € 45 per uur, dit is inclusief btw. Natuurlijk verschillen de kosten per type werkzaamheden. Ook is het vaak mogelijk een vaste prijs af te spreken voor een onderhoudscontract van je tuin.

Moet de heg weer eens gesnoeid worden? Of staat het gras tot boven aan de enkels. Veel onkruid tussen de tegels? Waarschijnlijk is het dan tijd voor een opknapbeurt. Je kunt vrijblijvend met een tuinman aan tafel gaan zitten met een lekker bakje koffie om te praten over een onderhoudsplan.

Eenvoudig de tuinman kosten vergelijken

Als je graag van de diensten van een tuinman gebruik wilt maken, maar er ook zeker van wilt zijn dat je niet te veel betaald, dan kan je via deze site eenvoudig meerdere offertes aanvragen. Het aanvragen van de offertes kost niets en verplicht je ook nergens toe. Op deze manier bespaar je soms tot wel 40% op de kosten van een tuinman. Niemand betaald immers graag te veel. De offertes zijn van tuinmannen bij jouw in de regio. Wil je er achteraf toch geen gebruik van maken? Dan ben je nergens toe verplicht. Vergelijk thuis de offertes op gemak met elkaar en kies de juiste tuinman eruit als je graag iets wilt laten doen.

Verschil tussen tuinman en hovenier

Wat is eigenlijk het verschil tussen een tuinman en een hovenier? Best veel mensen weten dit niet. Wanneer je wat onderhoudt wilt laten doen aan je tuin of kleinere aanpassingen aan een bestaande tuin, dan kun je bij een tuinman terecht. Heb je grotere plannen en is je tuin echt toe aan een grote opfrisbeurt of wil je een hele nieuwe tuin laten aanleggen, dan kom je bij de hovenier terecht. Natuurlijk is het laten onderhouden van je tuin ook mogelijk door een hoveniersbedrijf. Echter is het zo dat een tuinman vaak wat voordeliger is.

Wat een tuinman voor je kan doen

Het verzorgen van je tuin kan veel tijd en energie kosten. We leven in een druk tijdperk en mensen komen vaak tijd tekort. Tijd om de tuin bij te houden is er soms niet. Toch houden we er allemaal wel van om lekker in een groene en mooie tuin te zitten in het zonnetje, lekker hapje en een drankje erbij. Heb je geen tijd om zelf je tuin te onderhouden? Laat je tuin dan onderhouden door een tuinman. Dit kan eenmalig zijn, maar je kunt dit ook op regelmatige basis laten doen. Een tuinman kan echt allerlei werk uit handen nemen. Een lijstje met veel voorkomende diensten van een tuinman vind je hieronder:

 • Onkruid verwijderen: Het is belangrijk om tijdig en regelmatig onkruid te verwijderen uit je tuin. Door dit regelmatig te doen, voorkom je dat het steeds erger wordt. Een tuinman kanjouw advies geven over hoe vaak dit moet gebeuren en in welke periodes.
 • Snoeien van bomen en heggen: Bomen en heggen moeten vaak 2 maal per jaar gesnoeid worden. In het voor- en najaar wordt die meestal gedaan. Een tuinman kan dit werk voor je doen.
 • Gras maaien en gras zaaien: Het is belangrijk je grasveld goed te onderhouden. In de zomermaden is regelmatig maaien heel erg belangrijk, anders ziet het er al snel overwoekerduit. Een tuinman kan regelmatig jouw gras komen maaien.
 • Opnieuw indelen en aanleggen: Als je iets aan jouw tuin veranderd wilt hebben, kan een tuinman jouw helpen met het herindelen en opnieuw aanleggen van bijvoorbeeld een perk bloemen, beplantingen of struikgewas.
 • Opruimen en afvoeren van tuinafval: In de herfst komen de bladeren weer naar beneden en dat zorgt vaak voor een hoop tuinafval. Een tuinman helpt je graag met bladblazen en opruimen van al het naar beneden gekomen groen. Hij zorgt ervoor dat alles er weer netjes uit komt te zien.

Onderhoudscontract bij een tuinman

Wanneer je een tuin hebt die regelmatig onderhouden moet worden, kun je kiezen voor een onderhoudscontract. Veel tuinmannen bieden dit aan. Je stelt dan samen met jouw tuinman een plan op met je wensen. Je bent hier helemaal vrij is, maar de tuinman kan je natuurlijk wel adviseren over wij hij denkt dat het beste is. Het kan bijvoorbeeld maandelijks, eens in de drie maanden of alleen in het voor- en najaar. Een tuinman komt graag vrijblijvend bij je langs om te praten over de mogelijkheden. Hij maakt een rondje door je tuin en kan je dan vaak al snel een advies geven. Bepaal zelf of je je hierin kunt vinden en hiervan gebruik wilt maken.

Keurmerk tuinman

Vaak merk je al snel aan een tuinman of hij een passie heeft voor zijn beroep. Vaak zijn het mensen met veel affiniteit voor de natuur en groen. De kans dat je een tuinman tegen komt die een grote rommel van je tuin maakt, zal dan ook erg klein zijn. Toch is het fijn om te weten dat je met een professionele tuinman te maken hebt. Er zijn diverse keurmerken waarbij een tuinman zich kan aansluiten. Je kunt bij een tuinman navragen of hij ergens is bij aangesloten. Als je tuinman bij één van de onderstaande organisaties is aangesloten, weet je zeker dat je met een professionele tuinman te maken hebt:

 • Tuinkeur
 • Groenkeur
 • VHG (Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners)

De bovenstaande keurmerken waarborgen dat een tuinman jaarlijks wordt gecontroleerd en op de hoogte blijft van vernieuwingen in zijn vakgebied. Wanneer er onverhoopt toch een conflict is met je tuinman, kun je een beroep doen op een onafhankelijke geschillencommissie van de organisatie.

Goedkope tuinman gezocht? Vergelijk offertes

Ben je opzoek naar een goedkope tuinman? Die wat klusjes voor je kan doen of je tuin regelmatig kan onderhouden? Zorg er dan voor dat je niet teveel betaald. Via onze website kun je eenvoudig meerdere offertes aanvragen bij lokale tuinmannen in de buurt. Het aanvragen van de offertes is gratis en geeft je nergens een verplichting toe. Bekijk de offertes op je gemak en vergelijk de prijzen. Zo vind je eenvoudig een tuinman tegen de beste prijs.

Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan!

  Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!

  Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!