Marmer

Tuintegels van hout

Er zijn vele soorten houten tuintegels. Deze tegels zijn makkelijk te combineren met andere materialen en hebben weinig onderhoud nodig. Ben jij er al achter welke soort houten tuintegel het beste in jouw tuin past?

Prijzen houten tuintegels

Je kunt houten tuintegels krijgen in allerlei verschillende afmetingen. Het is ook fijn dat je de
tegels zelf nog op maat kan zagen. Hoeveel je betaalt voor een tuintegel van hout is afhankelijk van de gewenste kwaliteit en het soort materiaal. Gemiddeld zijn houten tuintegels te krijgen voor €15 tot €70 per vierkante meter.

Welke soort houten tuintegel kiest u?

Er zijn verschillende soorten houten tuintegels en ze zijn te verkrijgen als behandeld of onbehandeld hout. Naaldhout is een van de vele voorbeelden. Naaldhout is onder te verdelen in den, larix en grenen. Het hout uit Latijns-Amerika is onder te verdelen in itauba en camaru. Er bestaat ook tropisch hardhout. Tropisch hardhout is het hout dat gebruikt wordt voor hardhouten tuintegels. Dit hardhout is onder te verdelen in de volgende soorten:

 • bangkirai
 • kandole
 • keroewing
 • kapur
 • angelim vermelho

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, er zijn nog meer soorten te verkrijgen.

Voordelen van rubber

Er zijn vooral veel voordelen aan tegels van rubber en niet zo veel nadelen. Een rubberen tegel heeft de volgende voordelen:

 • Schoon
 • Veilig
 • Beperkt letsel bij vallen
 • Anti-slip
 • Bestendig tegen veel weersomstandigheden
 • Weinig onderhoud nodig

Rubberen tegels zijn ook uiterst geschikt om te gebruiken als geluidsdempers. Je kunt de geluidsoverlast met zo’n tegel beperken. Zo kun je bijvoorbeeld rubberen tegels plaatsen onder de wasmachine zodat het geluid wat minder goed te horen is in huis.

Hout past in elke tuin

We zien steeds vaker houten tuintegels voorkomen in tuinen. Deze tegelsoort is makkelijk te combineren en past daardoor goed in elke tuin. Daarnaast is deze tegelsoort ideaal voor personen die het liefst zo min mogelijk tijd aan onderhoud besteden. Deze tegel is ideaal voor zowel een grote als kleine tuin. Sommigen houten tuintegels maken je tuin optisch groter omdat ze niet zo opvallen. Een ander voordeel van de houten tuintegels is dat ze weinig last hebben van temperatuurverschillen. De tegels worden in de zomer niet extreem warm en in de winter worden ze ook niet te koud. Wel kunnen houten tegels glad worden bij nat weer of temperaturen onder nul graden. Deze gladheid is eventueel op te lossen door de houten tuintegels te voorzien van een laagje grind.

Hardhouten tuintegels

Je kunt met tuintegels van hardhout een fijne, warme uitstraling in je tuin creëren. Een ander voordeel is dat deze tuintegelsoort niet erg veel onderhoud nodig heeft. Je zou er zelfs
voor kunnen kiezen om de hardhouten tuintegels zonder behandeling in de tuin te leggen. Wel is de kans dan aanwezig dat de kleur van de houten tegel na een tijdje wat grijzer en grauwer wordt. Dit kun je voorkomen door de houten tuintegel in te smeren met een verzorgende olie, bijvoorbeeld met bankirai olie. Hardhoutentegels hebben een lange duurzaamheid, wanneer je de tegels goed verzorgt blijven ze lang mooi. De prijs voor

hardhout ligt daarom ook wat hoger dan dat van geïmpregneerd hout, maar dat verdient zich dus na een tijdje terug.

Offerte houten tuintegels

Wanneer je graag hulp wil van een ervaren stratenmaker om houtentuintegels in je tuin te leggen, dan is het verstandig om meerdere offertes van verschillende stratenmakers op te vragen. In de praktijk blijkt dat de prijzen onderling namelijk tot 40% van elkaar kunnen verschillen. Het vergelijken van de offertes is dus de moeite waard want het kan je best wat geld besparen!

Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan!

  Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!

  Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!