Tuintegels van rubber

Er zijn veel redenen om te kiezen voor rubberen tuintegels. Bijvoorbeeld omdat ze waterdoorlatend en erg veilig zijn. In dit artikel vind je meer informatie over rubberen tuintegels, de gemiddelde prijzen en de voordelen ervan.

Prijzen rubberen tuintegels

Gemiddeld ligt de prijs voor een rubberen tuintegel tussen de €10 en €40 per stuk. De exacte prijs is afhankelijk van de dikte en de valhoogte van de tegel. De valhoogte is een maat die iets vertelt over de stevigheid van de tegel. Het laat zien tot op welke hoogte de tegel beschermd is tegen vallen. De dikte van een tegel is een belangrijke voorspeller hiervan.

Rubberen tegels in je tuin

Rubberen tegels bieden een uitkomst wanneer je bijvoorbeeld een zwembad of een speeltoestel voor kinderen wil aanleggen in de tuin. Als er dan iemand op de tegels valt, beschermt deze rubberen tegel de persoon tegen ernstige lichamelijke schade. De dikke rubberen tegel zal de val dempen. In het algemeen worden rubberen tegels gebruikt op oppervlakten waar demping van trilling belangrijk is, zoals in een gymzaal, bij zwembaden, op speelplaatsen en op terrassen en balkons.

Voordelen van rubber

Er zijn vooral veel voordelen aan tegels van rubber en niet zo veel nadelen. Een rubberen tegel heeft de volgende voordelen:

  • Schoon
  • Veilig
  • Beperkt letsel bij vallen
  • Anti-slip
  • Bestendig tegen veel weersomstandigheden
  • Weinig onderhoud nodig

Rubberen tegels zijn ook uiterst geschikt om te gebruiken als geluidsdempers. Je kunt de geluidsoverlast met zo’n tegel beperken. Zo kun je bijvoorbeeld rubberen tegels plaatsen onder de wasmachine zodat het geluid wat minder goed te horen is in huis.

Kwaliteit van rubberen tuintegels

De kwaliteit en duurzaamheid van rubberen tuintegels is erg goed, de tegels kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden en zullen niet snel gaan korrelen vanwege de sterke structuur. Daarnaast zijn de tuintegels na een regenbui snel weer droog omdat de tegels waterdoorlatend zijn.

Kies voor veiligheid

Wanneer je op zoek bent naar tegels die de veiligheid van de omgeving optimaliseren zijn rubberen tegels ideaal. De tuintegels bieden veiligheid op het terras, in speeltuinen, op balkons en in (speel)tuinen. Kinderen kunnen veilig buitenspelen omdat ze zich niet

makkelijk kunnen bezeren op de rubberen tegels, de tegels dempen namelijk eventuele vallen.

Rubberen grastegels

Wil je liever geen standaard rubberen tuintegels, maar ben je wel geïnteresseerd in de voordelen van deze tegels? Dan is de rubberen grastegel wellicht een goed alternatief. Deze tegel wordt geplaatst met gras erop. Het gras zorgt voor een natuurlijke sfeer en daarnaast zorgt de ondergrond nog wel voor een goede valdemping.

Zelf rubberen tuintegels leggen

Het leggen van de rubberen tegels in de tuin kun je makkelijk zelf doen. De tegels functioneren als puzzelstukjes, ze kunnen maar op een manier in elkaar vallen. Je hoeft dus totaal niet handig te zijn voor het leggen van deze ondergrond. Het is wel aan te raden om een handleiding te gebruiken, deze wordt vaak meegeleverd door de leverancier.

Het aanvragen van offertes

Wil je toch liever de rubberen tuintegels laten leggen door een professional? Dan is het verstandig om van tevoren offertes aan te vragen bij verschillende stratenmakers en deze met elkaar te vergelijken. Het is in de praktijk namelijk zo dat de prijzen onderling tot wel 40% van elkaar kunnen verschillen. Toch zonde als je de offertes niet vergeleken hebt en per ongelijk de duurste hebt gekozen!

Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!

    Betaal nooit meer teveel! Vraag nu vrijblijvend tot 5 offertes aan! Vergelijk Nu!